Zbirka poezije - specifikacija

Moderator: medvjed23

Post Reply
medvjed23
TooMuch Pjesništva
Posts: 2049
Joined: Sun Apr 02, 2017 11:59 am

Zbirka poezije - specifikacija

Post by medvjed23 » Tue Mar 27, 2018 1:31 am

Prijave ostaju otvorene i svi zainteresovani su i dalje slobodni da nam se pridruže. No, mislim da je vrijeme da mi, do sada prijavljeni, preciziramo kakvu zbirku želimo. S tim u vezi, molim da ejjus, nellington, skin, mrlja i rumi odgovore na donja pitanja:

1 - Koliko tačno pjesama želiš objaviti?

2 - Koliko stranica zauzimaju pjesme koje želiš objaviti? Jasno, odgovor zavisi od veličine i rasporeda slova, al evo, ja listam neke poetske zbirke, koje leže oko monitora, i vidim da na jednu stranicu bez problema stane pet strofa od po četiri stiha (+ naslov pjesme). To nam može biti vodilja. Ako ste u dilemi, birajte veći broj.

3 - Koliko primjeraka zbirke želiš za sebe?

4 - Šta misliš, koliko primjeraka treba štampati sa svrhom da skupljaju prašinu u nekoj knjižari?

Podaci prikupljeni na ovaj način pružiće finu osnovu za mail izdavačima koji će nas, nadam se, obavijestiti o troškovima izdavanja knjige i proceduri koja nas čeka ukoliko smo troškove sposobni pokriti.

Ne žurite sa odgovorima :D: Ni sam nisam ni do pola selekcije pjesama. I ako smatrate da u ovoj fazi, pored gore navedenog, trebamo precizirati još ponešto, ne ustručavajte se. Pišite. Prijedlozi su dobrodošli.

User avatar
ejjus
Posts: 171
Joined: Thu Apr 06, 2017 6:35 pm

Re: Zbirka poezije - specifikacija

Post by ejjus » Tue Mar 27, 2018 1:55 am

Ja sam odlučio realizovati jednu ideju, koja mi se 5-6 mjeseci vrti u glavi i koju bih vjerovatno do sad finalizirao da nisam lijen. Previše je rano da bilo šta detaljnije otkrivam, ali mislim da brojka od 100 nije preambicijozna za ono što ja hoću da uradim, ali jeste prevelik broj za ovaj doprinos kulturi Bosne i Hercegovine, odnosno za ovaj projekat na forumu. Zbog toga ću se javiti sa brojkom, koja neće biti toliko visoka, da dominira, ne mislim kvalitativno nego čisto kvantitativno, ono što drugi učesnici postave na sto. Iako imam već par pjesama i volim ih podjednako kao da su mi djeca, uzet ću na sebe tu težinu odluke, da proberem one koje više valjaju.

Trenutni progres mi je stao na 7, s tim da sam ispod norme, koju sam sebi zacrtao, uglavnom zbog stilističkih razloga i pronalaženja novih metoda crtanja slike putem riječi, ali ih poslije desetak dana nisam kompletno izbrisao, što je fantastičan znak.

Javim se, kad dođe vrijeme.
The world is deep,:
And deeper than even day may dream.

medvjed23
TooMuch Pjesništva
Posts: 2049
Joined: Sun Apr 02, 2017 11:59 am

Re: Zbirka poezije - specifikacija

Post by medvjed23 » Tue Mar 27, 2018 2:21 am

Važi :thup: Razumijem stav, učesnik sa sto ili više pjesama napravio bi nesrazmjer prema ostatku ekipe. Al naravno, ne sporim da je svako slobodan krenuti tim putem. Ko je meni kriv ako ne pišem mnogo i kvalitetno? :D:

medvjed23
TooMuch Pjesništva
Posts: 2049
Joined: Sun Apr 02, 2017 11:59 am

Re: Zbirka poezije - specifikacija

Post by medvjed23 » Wed May 16, 2018 5:32 pm

izgleda, ništa od ovoga, al nije šteta, jer ako je nekome ideja još uvijek zanimljiva, može je ovdje

https://www.facebook.com/pisciknjizevno ... 6953893668

realizovati, na već uhodan način sa razrađenim detaljima..

Post Reply